توضیحات
آلو سیاه یا آلو بخارا دارای ویتامین C، هستند که می تواند به سالم ساختن بافت های بدن و همچنین مقاوم ساختن سیستم ایمنی بدن کمک کند. مصرف مقدار کمی ویتامین C، بصورت روزانه در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید می باشد و همچنین مورد نیاز افرادی است که به طور مرتب از عفونت گوش رنج می برند.در فروشگاه زعفران طلیعه انواع آلو را میتوانید در بخش خشکبار پیدا کنید.
پژوهشگران معتقدند از آلو میتوان به عنوان ضدعفونى كننده غذا استفاده كرد. آلوى خشك خواص ضد میكروبى دارد كه میتواند خطر آلودگى گوشت را كم كند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهى از رشد میكروب ها جلوگیرى مىكند.
هر چند ادویه نیز میتواند نقش مشابهى ایفا كند، اما عصاره آلو طعم اندكى دارد و به همین دلیل طعم اصلى غذا را تغییر نمىدهد. افزودن 3 درصد عصاره آلو، بیش از 90 درصد مانع از رشد میكروب ها مى شود. آلو به دلیل كمك به مرطوب ماندن گوشت، كیفیت گوشتى را كه دوباره گرم مىشود، بهبود مى بخشد.
در ادامه به توضیح برخی دیگر از خواص آلو اشاره میکنیم.
1- غنی از منیزیم ، سدیم ، فسفر و پتاسیم است.
2-به مقدار كافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می كند.
3- در حفظ سلامتی كبد موثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی می شود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.
4- از آنجا كه حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های ذهنی تاثیرگذار می باشد.
5- نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر می باشد.
6- آلو سرشار از ویتامین های A و C ، کربوهیدرات ( مواد نشاسته ای )، آهن ، کلسیم و سایر املاح می باشد.
7- آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.
8- آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرو می نشاند.
9- آلو حالت تهوع را از بین می برد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو میل کنند.
10- آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
11- آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.
12- آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
13- آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است .
14- خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم ، نقرس و تصلب شرائین مفید است.
15- مصرف آلو به صورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیرهضم می شود.
16- آلو در معالجه کم خونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.