نعناع خشک یکی از گیاهان دارویی خوش بو و خوش طعمی است که در آشپزی بسیار پرکاربرد است و به عنوان یکی از طعم دهندهای بسیار مهم در مواد غذایی استفاده می شود. نعنا خواص زیاد، بوی مطبوع و طعم دلپذیری دارد پس در فصول گرم سال می توانید این سبزی ارزشمند را خشک و در طول سال مصرف کنید. نعنا خشک برای دوغ، ماست، سالاد، آش، سوپ، کوکو و بسیاری از غذاهای دیگر کاربرد دارد. برای دانستن نحوه خشک کردن نعنا همراه ما باشید
برای تهیه یک نعنا خشک عالی، ابتدا برگ ها و سرشاخه نعناع را جدا کنید. اگر نعنا فقط برگ باشد سریعتر خشک می شود. پس حتما ساقه ها را جدا کنید. سعی کنید برگ های سبز و سالم را بردارید و برگ های زرد و پلاسیده شده را دور بریزید تا نعنا خشک خوبی داشته باشید.
وقتی پاک کردن نعنا تمام شد، آنها را با آب سرد می شوییم و در آبکش می ریزیم تا آبش بریزد و کامل خشک شود. حتما باید نعنا کاملا خشک شود و یک قطره آب هم روی آن نماند، چون اگر نعنا مرطوب باشد، نعنا خشک سیاه می شود. نعناعها را روی دستمال یا حوله تمیزی که خاصیت جذب آب را داشته باشد، قرار دهید تا آب آن کشیده شود. وقتی کامل خشک شد، آن را در حیاط یا بالکن روی پارچه تمیز به صورت نازک پهن می کنیم تا خشک شود. سعی کنید نعنا را زیاد روی هم تلمبار نکنید ومرتب زیر و رو کنید تا هوا به همه نعناها برسد و قسمت های زیرین خراب نشود.
نعناعها را روی دستمال یا حوله تمیزی که خاصیت جذب آب را داشته باشد، قرار دهید تا آب آن کشیده شود. وقتی کامل خشک شد، آن را در حیاط یا بالکن روی پارچه تمیز به صورت نازک پهن می کنیم تا خشک شود. سعی کنید نعنا را زیاد روی هم تلمبار نکنید ومرتب زیر و رو کنید تا هوا به همه نعناها برسد و قسمت های زیرین خراب نشود.
پس از خشک شدن کامل نعناها، آن ها را داخل سبدی بریزید و زیر آن سینی و یا ظرفی که کاملا زیر سبد را بپوشاند قرار بدهید و با دست روی آن ها بکشید تا خرد شوند و نعناهای خرد شده از داخل سبد به ظرف زیری آن بریزد. آن ها را داخل ظرف های مناسب بریزید و نگهداری کنید.
پس از خشک شدن کامل نعناها، آن ها را داخل سبدی بریزید و زیر آن سینی و یا ظرفی که کاملا زیر سبد را بپوشاند قرار بدهید و با دست روی آن ها بکشید تا خرد شوند و نعناهای خرد شده از داخل سبد به ظرف زیری آن بریزد. آن ها را داخل ظرف های مناسب بریزید و نگهداری کنید.